Welkom

Welkom op de site van het Art of Racing team.

Op deze site kunt U alle informatie vinden over ons team, zoals uitslagen, foto's, raceverslagen, rijders info, circuits en de historie.

Wij wensen U veel plezier op onze site.

Met vriendelijke groet,

Het Art of Racing Team


              

3-9-2014: Art of Racing viert 15-jarig bestaan met twee podiumplaatsen

Op de kop af 15 jaar geleden, op 3 september 1999, werd Art of Racing opgericht door Erik de Vries. Om dit 15-jarig bestaan te vieren werden de koppen bij elkaar gestoken en twee teams gevormd voor de 100 rondenrace van Berghem. Martijn was helaas verhinderd, maar Rudi Bexkens, Maciej Krolikowski en Robert-Jan Jansen vulden de harde kern van Art of Racing aan. Team 1 bestond natuurlijk uit Erik, die samen met Maciej en Robert-Jan startnummer 22 uit de mand trok. Team 2 werd gevormd door oud Europees DD2-kampioen Pieter, Rudi en Raoul en reden met nummer 62. In totaal deden maar liefst 45 teams mee aan de race.
In de kwalificatie zette Raoul al in de tweede ronde de snelste tijd op de borden en die bleef lang staan. Rudi nam het stuurtje over, maar kon de tijd niet verbeteren. Erik wist echter in de laatste ronde van de kwalificatie 0.187 af te snoepen en pakte zo een mooie pole position. De eerste startrij was compleet voor Art of Racing, want de tijd van team 2 bleek voldoende voor de 2e plaats.
Erik en Raoul namen de start voor hun rekening en werden direct verrast door FraPra Racing met nummer 33. In de hairpin achter op het circuit dacht Raoul veilig op plek twee te zitten, maar kreeg een zetje waardoor hij terugviel tot de zevende stek. Erik viel ook iets terug, maar al snel kwamen we in ons ritme en werd de inhaalrace ingezet. Tijdens de mooie strijd wist Raoul zich op te werken naar de tweede plaats. Erik volgde op plek 4 na een flinke tik van de Racemates met nummer 53. Raoul dook in ronde acht onder de 1-minuutgrens qua rondetijd en stoomde door naar de koppositie. Ook Erik kwam terug tot de derde stek. Vanaf ronde 25 ging de tankplaats open, maar in ronde 24 merkte Raoul dat zijn brandstof bijna op was. In ronde 25 viel de kart volledig dood in de bochten naar rechts. Gelukkig sloeg 'ie niet helemaal af en kon hij in de pits het stuurtje overdragen aan Rudi. Ook Art of Racing 1 kwam binnen voor de tankstop en Maciej nam de tweede stint voor zijn rekening.
Rudi kwam goed in zijn ritme en het was stuivertje wisselen aan kop tussen hem en FraPra Racing. Helaas kwam Rudi in de sandwich tussen twee achterblijvers en spinde hij. Toch kon hij in de tweede helft van zijn stint het gat dichtrijden en 1 ronde nadat de tankplaats voor de tweede maal openging, mocht Pieter het af gaan maken. Maciej wist ondertussen ook de magische grens van 1-minuut te doorbreken, maar dat lukte voor team 1 helaas maar 1 keer. Ondanks dat was de achterstand op de twee koplopers zo'n 20 seconden.
Pieter moest even wachten bij de tankplaats en begon zijn stint met zo'n 15 seconden achterstand op FraPra Racing. Het gat werd kleiner en kleiner en met nog twintig ronden te gaan was het gat minder dan tien seconden. Helaas gooide een tikje gevolgd door een spin roet in het eten en moest Pieter wederom vele seconden dichtrijden. In de jacht wist hij wel de snelste rondetijd van de race te klokken! En het werd nog erg spannend in de laatste paar ronden. Helaas kwam Art of Racing 2 net iets te kort en werd het met slechts 2,5 seconden achterstand op FraPra Racing tweede. Voor Robert-Jan en team 1 kwam de derde plaats niet meer in gevaar, maar zat er ook niet meer meer in.
Door de tweede én derde plaats mocht het 15-jarig bestaan natuurlijk wel gevierd werden, ondanks dat team 2 baalde dat de winst net aan onze neus voorbij ging. Het was wel weer ouderwets genieten en na een drankje keerde iedereen weer veilig huiswaarts.

Klik hier voor alle foto's


30-9-2013: Art of Racing pakt podium bij 100 rondenrace

Afgelopen woensdag stond op Circuit Park Berghem de 100 rondenrace op de kalender. Art of Racing is al enige tijd van het karttoneel verdwenen, maar het blijft natuurlijk de oorsprong van ons team. Erik en Raoul vormden een team met gastrijder Maciej Krolikowski. Met 53 ingeschreven teams zou het een druk avondje worden en een extra uitdaging om voorin mee te doen. Kartnummer 30 was voor ons en Raoul opende de kwalificatie. Met een tiende tijd kwam Raoul na 4 rondjes binnen om het stuur over te geven aan Maciej, die de vijfde tijd wist te noteren. Tot slot kon Erik de kwalificatie uitrijden en daarin wist hij de snelste tijd te zetten: 3e!
Erik nam ook de start voor zijn rekening en ondanks dat hij een plaatsje verloor, kon hij een strak tempo rijden. In de twaalfde ronde zette hij de snelste ronde van de race neer en aan het eind van 25e ronde kwam hij binnen voor de eerste wissel. Raoul nam het stuurtje over en kon zonder oponthoud tanken en beginnen aan zijn stint. We wisten dat we naast de 2 verplichte tankstopts nog 1 keer binnen moesten komen voor een extra rijderswissel. In het vele verkeer wist Raoul een goed moment uit te kiezen om zichzelf te wisselen. Een rondje om de kart heen en snel weer door dus. Hij kon inlopen op de teams voor ons en met een halve ronde achterstand op de leider kreeg Raoul het seintje van Erik en Maciej om direct aan het einde van de 64e ronde binnen te komen voor de tankstop. Een slimme zet vanuit de pits, want vanaf het moment dat de leider in ronde 65 zit, werd de tankplaats geopend. Zo stonden we dus als eerste bij de tankplaats. Maciej nam de laatste stint voor zijn rekening en wist dat hij de rest van de race kon uitrijden. De andere teams moesten allemaal nog tanken of een rijderswissel plegen. Door sterke rondentijden en vele snelle inhaalacties kwamen we sterk terug en was alleen de winnaar niet meer te achterhalen. Als tweede stuurde Maciej Art of Racing over de streep, met 100 ronden op de teller. Zo kwam er een mooie ouderwetse kartavond tot een geslaagd einde.

Klik hier voor alle foto's26-04-2013: Art of Racing terug in de tijd

Afgelopen woensdag reisde Art of Racing eventjes terug in de tijd en wel naar de kartbaan van Traxx in Uden. Erik, Pieter en Raoul stapten het gebouw binnen, en daar was eigenlijk niets veranderd. De sfeer was direct nog precies zoals 'vroeger', zowel op als naast de baan. Ooit werd hier door Art of Racing het Nederlands kampioenschap gewonnen na een spannende strijd en werden er ook veel races gereden in de BIC en ARKC. Ook Raoul heeft speciale herinneringen aan deze baan, waar hij exact 11 jaar geleden voor het eerst ging karten.
Maar over tot de orde van de dag: er werden twee heats afgewerkt en daartussenin werd er onderling van kart gewisseld. In de eerste heat bleek Pieter het snelste (42,64) in kart 4. Erik zette de tweede tijd in kart 1 (42,90). Raoul kwam vier tienden tekort met kart 7 en reed een 43,03 als beste tijd. In de tweede heat werden de karts gewisseld en daarmee werden de kaarten ook geschud. Nu was Raoul de snelste in kart 1 (42,25). Erik bleef in het midden en reed in kart 4 een 42,56. Pieter dolf het onderspit en zette in kart 7 een 42,75 op de klokken. Een lekke band in de slotfase zorgde ook nog voor een DNF voor de Europees DD2 Kampioen van 2007.

Heat 1, Traxx Uden, woensdag 24 april 2013
Pos: Kart: Naam: Tijd:
1 4 Pieter 42,64
2 1 Erik 42,90
3 7 Raoul 43,03
Heat 2, Traxx Uden, woensdag 24 april 2013
Pos: Kart: Naam: Tijd:
1 1 Raoul 42,25
2 4 Erik 42,56
3 7 Pieter 42,75

24-12-2012: Fijne feestdagen!

Art of Racing wenst iedereen hele fijne Keestdagen en een gelukkig, gezond en sportief 2013!

22-6-2012: Art of Racing weer in actie op Berghem

Afgelopen woensdag stond op Circuit Park Berghem de 100 rondenrace op de kalender. Art of Racing is al enige tijd van het karttoneel verdwenen, maar het blijft natuurlijk de oorsprong van ons team. Een perfecte gelegenheid om weer eens met z'n allen bij elkaar te komen en ouderwets te genieten van een leuke race. Zo gezegd, zo gedaan, en dus stonden woensdagavond Erik, Martijn, Raoul en Rudi (de oude teammaat van Martijn en Raoul) klaar met kart nummer 31 voor de start. Ook ASV Automobielbedrijven werd vertegenwoordigt door één team in deze race, waar in totaal 29 teams aan meededen.
In de kwalificatie reed iedereen even drie rondjes om weer het gevoel te krijgen. Dit kwam onze startplaats niet ten goede, maar aangezien de race lang duurt, maakte we ons daar niet zoveel zorgen om.
Erik beet het spits af en wist zich al snel van de 17e plaats naar de elfde plaats op te werken. Een tik van een andere deelneemster zorgde echter voor een spin, waardoor we tijd verloren. Op de veertiende plaats kwam Erik binnen voor de wissel en Martijn nam de tweede stint voor z'n rekening. Met iets meer kilo's in de kartstoel wist Martijn snel in z'n ritme te komen. Dat ritme werd echter twee ronden op rij verstoort en twee keer zat Martijn in een klapper waar hij niets aan kon doen. In totaal leverden we zo'n 40 seconden in en verloren we ook de nodige posities. Martijn kon daarna zijn weg vervolgen en kwam halverwege de race binnen voor de wissel. Rudi, die zijn eerste kartrace in de buitenlucht reed, stapte in en maakte de tankstop. Daarna reed hij een foutloze stint, waarin hij zoals vanouds erg constant bleek. Op driekwart van de race kwam hij binnen voor de laatste rijderswissel. Raoul nam het stuurtje over en kwam tussen een snel groepje op de baan. De topsnelheid van het kartje bleek niet voldoende om hen bij te houden. Daarna reed Raoul ook een constante stint en kwam hij niet in de problemen. Uiteindelijk wisten we op te klimmen tot de zestiende plaats, net achter ASV Automobielbedrijven.
Het was weer een ouderwets gezellige avond en binnenkort zullen we ongetwijfeld weer mee gaan doen. Het verslag kunt u dan natuurlijk direct weer lezen op onze site.

Klik hier voor alle foto's

24-5-2012: Art of Racing bereikt mijlpaal op YouTube

Vandaag hebben de filmpjes op ons YouTube kanaal de grens van 300.000 views doorbroken! Teammanager Erik de Vries (op de foto links) maakt samen met Marcel Fickweiler (rechts) de filmpjes van de Alfa Romeo Challenge. Het filmen, monteren en het geluid wordt zelf gedaan en onderling is er altijd een mooie strijd wie z'n video het best bekeken wordt. Deze mijlpaal moest natuurlijk gevierd worden en daarom overhandigde Erik als dank een lekkere fles drank aan Marcel.
"We hadden niet verwacht dat we 300.000 videoweergaven zouden krijgen, maar wel super natuurlijk!", aldus de twee. "Graag willen we ons kijkers bedanken en we hopen in de toekomst weer veel leuke nieuwe video's online te zetten, zodat we richting die half miljoen views kunnen gaan!"21-3-2012: Van Doore Autoverhuur Veghel sponsor voor het seizoen 2012

Één van onze trouwe sponsors, Van Doore Autoverhuur Veghel, blijft ook in 2012 onze raceteam steunen. Het bedrijf, dat al ruim 20 jaar bestaat, verzorgt diverse soorten van autoverhuur en autotransport. Voor zowel de huur van auto's als vrachtauto's kunt u bij Van Doore Autoverhuur Veghel terecht. Neem voor alle informatie een kijkje op de website van Van Doore: www.vandoore.nl

Art of Racing wil in het bijzonder Eddie van Doore bedanken voor de sponsoring en support van de afgelopen jaren. Wij zijn blij ook dit seizoen weer op Van Doore te mogen rekenen!


Dit wordt mede mogelijk gemaakt door:

9-2-2012: Reijs Banden ook dit seizoen weer van de partij!

Al sinds de oprichting van Art of Racing, alweer twaalf jaar geleden, is Reijs Banden uit Reek een zeer stabiele factor. Stabiliteit is in de racerij op verschillende manieren een sleutelwoord. Art of Racing is dan ook blij te kunnen melden dat Reijs Banden ook komend seizoen ons raceteam blijft steunen. Bezoek via onderstaande link de site van deze trouwe sponsor en bekijk wat het enthousiaste team van Reijs Banden voor u kan betekenen.

Klik hier en surf naar www.demolenbanden.nl
Dit wordt mede mogelijk gemaakt door:


30-1-2012: 'Follow', 'like' of 'view' Art of Racing!

Behalve onze pagina op Youtube is Art of Racing nu ook te vinden op Facebook, Twitter en LinkedIn. 'Like' deze pagina's en blijf op de hoogte van al onze interessante activiteiten.

     Facebook                                                       LinkedIn

     Twitter                                                          Youtube

8-9-2011: Binnenkort op Zandvoort: Spettacolo Sportivo

Na de mooie races in Le Mans en Spa-Francorchamps kon er genoten worden van de zomervakantie. Inmiddels is die voorbij en staat alweer het volgende mooie evenement voor de deur. En wel het grootste Alfa Romeo evenement, Spettacolo Sportivo op 17 en 18 september op Circuit Park Zandvoort.
Ronald Vonk zal zijn debuut maken in de Alfa Romeo Challenge. En Art of Racing viert een (klein) feestje, want we doen voor de vijfde keer mee aan Spettacolo Sportivo, SSAR 2011. U bent van harte welkom op het Duinencircuit om een kijkje te komen nemen op het gezellige paddock en bij de mooie races.

Klik hier voor het tijdschema van Spettacolo Sportivo 2011

Dit wordt mede mogelijk gemaakt door:

28-6-2011: Art of Racing onderweg naar Le Mans

Van vrijdag 1 t/m zondag 3 juli vindt in Le Mans in Frankrijk de derde Alfa Romeo Challenge van dit seizoen plaats. Art of Racing reist woensdag af naar het legendarische Bugatti Circuit om zich voor te bereiden op weer een mooi raceweekend in Frankrijk.
U bent uiteraard van harte welkom op het paddock om een kijkje te nemen achter de schermen van dit mooie evenement.

Klik hier voor het tijdschema


Dit wordt mede mogelijk gemaakt door:

25-4-2011: 2de race Alfa Romeo Challenge op Circuit Zolder

Art of Racing nodigt autosport enthousiastelingen graag uit om de races van de Alfa Romeo Challenge van zeer dichtbij aan den lijve te ondervinden. In het weekeinde van 20 mei a.s. zal de 2de race plaatsvinden op het zware en technische circuit in Zolder, België. Tijdens de races van de Alfa Romeo Challenge beschikt Art of Racing over hospitality faciliteiten, zodat u onder het genot van een hapje en/of drankje de emoties van deze sport kunt verwerken.

Klik hier voor het tijdschema
Klik hier voor de Gallery Alfa Romeo Challenge 2011


Dit wordt mede mogelijk gemaakt door:

15-4-2011: Art of Racing: Voor het 6de jaar met de kracht van BP

Alweer het 6de jaar dat Art of Racing rijdt met de kracht van BP. Ook dit jaar sponsort Vieveen Tankstations BV de brandstof van BP. Via deze weg willen we dan ook graag het vriendelijke personeel en in het bijzonder Hans Vieveen bedanken voor het vertrouwen en de support in Art of Racing!

Dit wordt mede mogelijk gemaakt door:

10-04-2011: Voor het 5de jaar 100% betrouwbare ondersteuning Auto Christiano

In 2006 prepareerde Auto Christiano de Alfa Romeo 155 voor het behalen van de racelicenties. In 2007, 2008 en 2009 deed Christiaan Foederer en Geert de Jong het technische onderhoud van de rode Alfa Giulia met startnummer 69, dit leidde zelfs in 2008 tot het winnen van het kampioenschap in de Alfa Romeo Challenge Classic!
Art of Racing kocht in 2010 zelf een Alfa Romeo 155, en in de uursrace op Zandvoort was deze ook 100% betrouwbaar. Nu, in 2011, kan Art of Racing weer rekenen op deze betrouwbare ondersteuning van Auto Christiano, die uitsluitend originele Alfa Romeo onderdelen gebruikt.

Art of Racing bedankt dan ook Christiaan Foederer en Geert de Jong voor de support!

        
Dit wordt mede mogelijk gemaakt door:


31-03-2011: Best Business IT Group B.V. vergroot sponsoring!

Best Business IT Group B.V. is alweer enkele jaren een goede vriend van Art of Racing. Ook dit seizoen blijft het bedrijf uit Best ons raceteam steunen op verschillende manieren. Zo stelt directeur Bert Schat de vrachtwagen ter beschikking om bij alle races in de Alfa Romeo Challenge te komen. Behalve dat de spullen zo perfect vervoert worden, dient de vrachtauto als mobiel hotel op het paddock. Daarnaast ondersteunt Best Business IT Group B.V. Art of Racing financieel. Ronald Vonk, werkzaam bij Best Business IT Group B.V., zal dit seizoen zijn debuut maken in de Alfa Romeo Challenge. Hij behaalde onlangs zijn Europese racelicentie en kan niet wachten om achter het stuur te kruipen.
Art of Racing wil graag Best Business IT Group B.V. en in het bijzonder Bert Schat bedanken voor de geweldige steun!21-3-2011: Art of Racing feliciteert Ronald Vonk

Het afgelopen weekend werd er hard gewerkt op het circuit park in Zandvoort. Ronald Vonk, werkzaam bij onze sponsor Best Business IT Group, werd door Ren Sport School Zandvoort voorbereid op het halen van de felbegeerde KNAF Racelicentie. Zondag vond dan ook het examen plaats en met vlag en wimpel en derde algemeen van de 45 cursisten werd er zelfs aan Ronald Vonk een EU racelicentie uitgereikt.

Namens het hele team van Art of Racing: Ronald Vonk gefeliciteerd!

Verslag en onboard beelden volgen


16-3-2011: Van Doore Transport Groep Veghel blijft sponsoren in 2011

Één van onze trouwe sponsors, Van Doore Transportgroep Veghel, blijft ook in 2011 onze raceteam steunen. Het bedrijf, dat dit jaar zijn 20-jarig jubileum viert, verzorgt diverse soorten van transport. Met hun grote diversiteit aan (vracht)auto's worden de transportactiviteiten geheel op maat en naar wens van de klant verzorgt. Naast het transport verhuurt Van Doore Transportgroep Veghel ook auto's en vrachtauto's. Neem voor alle informatie een kijkje op de website van Van Doore Transportgroep Veghel: www.vandoore.nl

Art of Racing wil in het bijzonder Eddie van Doore bedanken voor de sponsoring en support van de afgelopen jaren. Wij zijn blij ook dit seizoen weer op Van Doore te mogen rekenen!


Dit wordt mede mogelijk gemaakt door:

2-2-2011: Reijs Banden ook dit seizoen weer van de partij!

Al sinds de oprichting van Art of Racing, alweer elf jaar geleden, is Reijs Banden uit Reek een zeer stabiele factor. Stabiliteit is in de racerij op verschillende manieren een sleutelwoord. Art of Racing is dan ook blij te kunnen melden dat Reijs Banden ook komend seizoen ons raceteam blijft steunen. Bezoek via onderstaande link de site van deze trouwe sponsor en bekijk wat het enthousiaste team van Reijs Banden voor u kan betekenen.

Klik hier en surf naar www.demolenbanden.nl
Dit wordt mede mogelijk gemaakt door:


22-12-2010: Kalender Alfa Romeo Challenge 2011 bekend!

Met de feestdagen voor de deur komt er een einde aan 2010. Dat betekend dat de voorbereidingen voor 2011 in volle gang zijn. De kalender van de Alfa Romeo Challenge 2011 is inmiddels bekend:

15-17 april: Hockenheim, Duitsland
20-22 mei: Zolder, België
1-3 juli: Le Mans, Frankrijk
22-24 juli: Spa-Francorchamps
17-18 september: Zandvoort, Nederland
21-23 oktober: Nürburgring, Duitsland

Art of Racing wenst iedereen fijne Kerstdagen en een gelukkig, gezond en sportief 2011!


            

31-10-2010: Art of Racing feliciteert Jos Lemmens

De afgelopen 3 dagen werd er hard gewerkt op het TT circuit in Assen. Jos Lemmens werd voorbereid voor het halen van de felbegeerde KNAF Racelicentie. Vrijdag vond dan ook het examen plaats en met vlag en wimpel werd er zelfs aan Jos Lemmens een EU racelicentie uitgereikt.
Namens het hele team van Art of Racing: Jos gefeliciteerd!


25-10-2010: Uitslag Alfa Romeo Challenge Nurburgring

Afgelopen weekend stond er weer een race in de Alfa Romeo Challenge op het programma. Op het mooie circuit van de Nurburgring in Duitsland streden de verschillende Alfa-klassen voor de ereplaatsen. Bekijk via onderstaande links de uitslagen:

Uitslag kwalificatie
Uitslag race

  
Dit wordt mede mogelijk gemaakt door:


17-8-2010: Art of Racing wederom deelnemer Solex 24-uursrace

Erik de Vries zal op zaterdag 21 en zondag 22 augustus net als vorig jaar deelnemen aan de Solex 24-uursrace. Erik zal wederom rijden voor het team Van Doore Transport Racing. De race wordt gehouden in Heeswijk-Dinther en de opbrengst van alle sponsoring gaat naar KiKa.

Foto’s en verslagen volgen zo spoedig mogelijk na het evenement!Dit wordt mede mogelijk gemaakt door:

20-6-2010: Uitslagen Alfa Romeo Challenge Hockenheim

Onlangs deed het circus van de Alfa Romeo Challenge het mooie circuit van Hockenheim aan. Bekijk via onderstaande links de uitslagen:

Tijdrijden 1
Tijdrijden 1 en 2
Race 1
Race 2

Ook is de nieuwe tussenstand opgemaakt:
Klik hier voor de tussenstand in Alfa Romeo Challenge 2010 na Hockenheim

Dit wordt mede mogelijk gemaakt door:

27-4-2010: Tussenstand Alfa Romeo Challenge na Dijon

Na de eerste race van dit seizoen in de Alfa Romeo Challenge kon ook de eerste stand van zaken worden opgemaakt. Bekijk de standen in de verschillende klasses via onderstaande link.

Klik hier voor de tussenstand in Alfa Romeo Challenge 2010 na Dijon

Dit wordt mede mogelijk gemaakt door:


14-4-2010: Art of Racing officieel dealer en verkooppunt van QSP Raceware

Vanaf heden is onze stichting Art of Racing officieel dealer en verkooppunt van QSP Raceware! Dit betekent dat Art of Racing voortaan alle onderdelen van QSP Raceware kan leveren. We zijn momenteel hard aan het werk om alle artikelen duidelijk op onze website te zetten. Houd de site dus goed in de gaten voor updates en gunstige aanbiedingen!

Wij zijn in ieder geval erg verheugd met dit dealerschap en hopen jullie hier mee van dienst te kunnen zijn.

Art of Racing.Dit wordt mede mogelijk gemaakt door: